Άρθρο μου στην Documento 15.5.2022

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία χρειάζεται την πολιτική αλλαγή.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, λοιπόν, διεξάγονται  οι εσωκομματικές μας εκλογές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο εμάς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Oι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Κυριαρχεί η ανασφάλεια, η απόγνωση. Η έλλειψη προοπτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα για χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που νιώθουν μόνοι και που η κυβέρνηση αντί να τους στηρίξει, τους γυρίζει την πλάτη και στις δικές τους πλάτες χτίζουν την καριέρα τους τα δικά της golden boys.

Η εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ΚΕ από τη βάση σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή, αφού είναι η κορύφωση μιας διαδικασίας που άνοιξε το βράδυ των εκλογών του 2019. Ταυτόχρονα μία σειρά από καταστατικές αλλαγές-τομή, όπως η πρόβλεψη δημοψηφισμάτων και άλλες προβλέψεις για τον εκσυγχρονισμό του κόμματος σηματοδοτούν την πορεία της σύγχρονης Αριστεράς προς το μέλλον.

Το συνέδριο δεν ήταν το τέλος μιας πορείας που ξεκίνησε δυόμιση χρόνια πριν, αλλά μια νέα αρχή στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ένα κόμμα ισχυρό, σε αντιστοίχιση με την κοινωνική του βάση.

Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Η πολιτική μας βούληση και η επιθυμία μας.

 Ένα κόμμα ακόμη πραγματικά δημοκρατικό, σύγχρονο, εξωστρεφές, ένα κόμμα που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις υπηρετεί με πίστη και όραμα.

Αυτή είναι η δύναμή μας. Ο δεσμός, η σχέση με την κοινωνία, με την κοινωνική δράση.

Χωρίς στερεότυπα, ανασφάλειες ή αγκυλώσεις.

Με τον Αλέξη Τσίπρα και τις νέες ιδέες και πολιτικές που εγγυάται το πρόγραμμά μας, με πίστη και όραμα,  με ενότητα και αλληλεγγύη, με τη δύναμη του «Μαζί».

Να πορευτούμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για την  κοινωνική δικαιοσύνη και την προκοπή του λαού μας.

Αλλάζουμε σήμερα εμείς, αλλάζουμε το κόμμα μας για να αλλάξουμε αύριο τη χώρα.