Παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για στήριξη της κοινωνίας, της δημόσιας Υγείας, της δημόσιας Παιδείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την καταπολέμηση της ακρίβειας, την πραγματική στήριξη των νοικοκυριών.

Έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα της ΝΔ καθώς οι προεκλογικές εξαγγελίες της δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας  που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από μόλις δύο μήνες.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια για την επόμενη τετραετία και στις 25 Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν με ποιο πρόγραμμα θέλουν να ζήσουν τα επόμενα χρόνια.

Από τη μία το ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, που συγκεντρώνει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο στα χέρια λίγων, ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχει ως  προτεραιότητά την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου που θα στηρίζεται στις αρχές της δίκαιης, βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα τοπικά ζητήματα της μονοεδρικής Θεσπρωτίας. Μιας περιοχής που τέσσερα χρόνια τώρα γνώρισε πλήρη απαξίωση από τη ΝΔ ενώ της στερούν τις μεγάλες δυνατότητες από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μίλησε για την απουσία αναπτυξιακών έργων στην περιοχή και επανέλαβε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου λιμανιού της Ηγουμενίτσας επισημαίνοντας μάλιστα ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας του οργανισμού λιμένα Ηγουμενίτσας παραμένει κρυφή και δεν έχει περάσει καν από κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Μίλησε ακόμη για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και την ανάγκη στήριξής τους.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πρωταρχικό στόχο» επεσήμανε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στις τουριστικές αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής αλλά και στη διασύνδεση της παραγωγής με τον τουρισμό ενώ σχολίασε και το ψευδές κλίμα υπερ αισιοδοξίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η ΝΔ για τις επιδόσεις του τουρισμού φέτος την ώρα που οι υψηλές τιμές, τα ακριβότερα τουριστικά πακέτα, το ενεργειακό κόστος, διαμορφώνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απειλώντας την σεζόν που δεν ξεκίνησε με τα καλύτερα μηνύματα.

Επιγραμματικά μίλησε για ορισμένα από τα ψέματα της ΝΔ για τον τουρισμό όπως ότι ενώ ισχυρίζεται ότι έφερε ρεκόρ τουριστικών εσόδων σύμφωνα και με το επίσημο κυβερνητικό της πρόγραμμα η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος όλα τα  τουριστικά μεγέθη του 2022 υποχώρησαν έναντι του 2019 με ταξιδιωτικές εισπράξεις να μειώνονται 2,8% , μείωση 12,1%  στην  εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, μείωση 6,9% στις  διανυκτερεύσεις , μείωση 11,2% στις εισπράξεις κρουαζιέρας.

Θύμισε τις παλινωδίες με το άτακτο άνοιγμα του τουρισμού, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και τις επιπτώσεις που αυτή έχει ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά όπου ο πληθυσμός τριπλασιάζεται τη θερινή περίοδο.

«Προτείνουμε τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, γιατί ο Τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ο τουρισμός είναι αναπτυξιακός τομέα αιχμής και τώρα είναι η ώρα για τη θωράκιση του τουριστικού μας προϊόντος με στόχο την επίτευξη του «βιώσιμου τουρισμού σε βιώσιμους προορισμούς».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στα πλεονεκτήματα της Θεσπρωτίας αλλά και στις διαρθρωτικές αδυναμίες της.

Όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι όπως τόνισε μια Θεσπρωτία ισχυρή, πόλος δίκαιης ανάπτυξης, γνώσης και καινοτομίας, παραγωγής και δημιουργίας, ευημερίας για όλους και κάλεσε κάθε προοδευτικό πολίτη να δώσει τη μάχη μέχρι τελευταίο λεπτό για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.