Θρηνούμε για το 17χρονο που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό σε αστυνομική καταδίωξη στη Βοιωτία.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους  του.

Ακόμη ένα παιδί που σκοτώνεται σε αστυνομική καταδίωξη: μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη τώρα ο θάνατος του 17χρονου από αστυνομικά πυρά στη Βοιωτία.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα παιδιά στο θάνατο.

Γι αυτό και απαιτούμε οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα, πλήρως και σε βάθος τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρό το 17χρονο παιδί, αν προκύπτουν ευθύνες στελεχών της ΕΛΑΣ, ποιες και γιατί.

Αυτός ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει πρέπει να κλείσει οριστικά.

Στο επιτελικό κράτος της ΝΔ αυξάνονται διαρκώς τα θύματα αστυνομικής βίας, ιδιαίτερα όσα ανήκουν σε  ευάλωτες ή κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

Για εμάς , ελπίζουμε και για όλους, η τραγική κατάληξη του  17χρονου να είναι το ίδιο οδυνηρή με όλους τους σκοτωμούς και τις δολοφονίες νέων παιδιών είτε είναι Ρομά είτε όχι. Το ίδιο αδιανόητη. Οι ζωές των ΡΟΜΑ μετράνε.

Καμία δολοφονία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση και την απόδοση δικαιοσύνης.

Το κράτος οφείλει να μην αφήνει ακροδεξιές και απάνθρωπες λογικές να κυριαρχούν στα όργανα και κυρίως στην Αστυνομία μιας ευρωπαϊκής  δημοκρατίας.

Τέλος, το κράτος οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική συμπερίληψη των Ρομά στην κοινωνία ώστε να μην θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το οφείλουμε στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν.

Το οφείλουμε σε κάθε παιδί.