Δήλωση της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλεύτριας Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου σχετικά με τις αναφορές της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη από το βήμα του Fast Forward Forum που διοργάνωσε η εφημερίδα Μακεδονία και το Makthes.gr.

«Η αλήθεια είναι ότι:

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι εγκαταλελειμμένα στη μοίρα τους, ενώ υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων και των συλλόγων γονέων των φιλοξενούμενων παιδιών για την κατάσταση τους και επίσης είναι γνωστά τα τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί.

Τα πέντε τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο μένουν εκτός των ΚΔΑΠ, των πολύτιμων αυτών κοινωνικών δομών, δεκάδες χιλιάδες παιδιά, αφού οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη σταμάτησαν και αντέστρεψαν την μεγάλη αυξητική τάση που είχαμε επιτύχει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επιδόματα και γενικότερα οι πολιτικές για τα Άτομα με Αναπηρία είναι ανεπαρκή  και αναποτελεσματικά, ενώ είναι γνωστοί οι ατελείωτοι κατάλογοι των ανικανοποίητων δίκαιων αιτημάτων των φορέων τους. 

Η κυβέρνηση αδυνατεί να συγκροτήσει και να παρουσιάσει ένα σοβαρό, συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού και δεν έχει πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο μέχρι σήμερα, επί πέντε χρόνια.

Το στεγαστικό πρόβλημα συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, με τις τιμές των ακινήτων και τα ενοίκια να έχουν πάει στα ύψη και οι νέοι να μην τολμούν να εγκαταλείψουν την οικογενειακή τους στέγη για να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή».