Η αγωνία και ο πανικός μπροστά στη δημοσκοπική καθίζηση λίγο καιρό πριν από τις Ευρωεκλογές οδηγεί τον κύριο Μητσοτάκη σε ένα ακόμα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να αντιστρέψει τη φθορά του κόμματος τους στην πόλη μας και σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα.

Η επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε το επικοινωνιακό του Επιτελείο μέσα σε σχολείο της Πολίχνης, αποδεικνύει ότι αρνείται να αντιληφθεί ότι η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων δεν αρκεί για την αντιμετώπιση τους.

Τα προβλήματα όμως στη Θεσσαλονίκη παραμένουν, άλυτα, λιμνάζουν και καταδικάζουν την πόλη και τους Θεσσαλονικείς στη στασιμότητα.

Τα μεγάλα έργα που τόσες φορές έχει υποσχεθεί βρίσκονται σε τέλμα.

Η καθημερινότητα των πολιτών έχει μετατραπεί σε κόλαση και καθημερινό εφιάλτη εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού αντιμετώπισης των συνεπειών της κατασκευής του fly over.

Τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, η ακρίβεια, το στεγαστικό, οδηγούν στην αύξηση της εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα η πλατεία Αριστοτέλους να έχει μετατραπεί σε καθημερινό σχεδόν πεδίο μάχης.

Αντί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, ο κύριος Μητσοτάκης καταφεύγει στο γνωστό, προσφιλές του καταφύγιο, αυτό της καταστολής που πέντε χρόνια τώρα έχει επιλέξει να ασκεί χωρίς επιτυχία, με τα μέτρα αυστηριοποίησης εναντίον των μαθητών.

Δεν θέλει να παραδεχτεί ότι με τον τρόπο αυτό έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, αντί να μειώνεται η βία, αυξάνεται.

Στην πραγματικότητα όμως δεν τον ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της βίας.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει το ακροδεξιό του ακροατήριο για να ανακόψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων σε διαφορετικά διαμερίσματα της Δεξιάς πολυκατοικίας.

Θυμίζουμε στον κύριο Μητσοτάκη ότι κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τις δημοτικές εκλογές απέτυχε οικτρά να κοροϊδέψει τους Θεσσαλονικείς και του γύρισαν την πλάτη.

Αυτή τη φορά το μήνυμα των συμπολιτών μας να είναι ακόμα πιο ηχηρό.