Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και του Σταύρου Σαράφη τήρησε στην έναρξη της αποψινής συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στις αξίες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τον χαρακτήρισε σπουδαίο άνθρωπο και μαχητή που προσέφερε πολλά στην πατρίδα μας, στην ελληνική κοινωνία, έπαιρνε πάντα θέση στα σημαντικά, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, και αγωνιζόταν για τον άνθρωπο. Όπως είπε, τα λόγια του είναι σημαία και παρακαταθήκη στους αγώνες που θα συνεχίσουμε…  « αν σωθεί έστω και ένα παιδί, θα αξίζει».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, μίλησε ακόμη για τον «Καίσαρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Σταύρο Σαράφη και την τεράστια προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο, στον ΠΑΟΚ.  Ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για το ήθος και τον χαρακτήρα του και που δεν έλειψε από την πολιτική μάχη για το Δήμο της Θεσσαλονίκης το 2019 ως υποψήφιος με την παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στη Μαρία Αγαθαγγελίδου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, η οποία πέθανε πριν από ένα χρόνο και στη μνήμη της μοιράστηκε από την παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί, ένα ποίημα όπως εκείνη συνήθιζε να μοιράζει στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύοντας πως η ζωή συνεχίζει μέσα από την τέχνη και την ποίηση.

Η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του κ. Ζέρβα και στις εξαγγελίες του για την Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για θράσος από πλευράς του Δημάρχου, που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να γυρίσει την πόλη δεκαετίες πίσω, να ακυρώσει όλα τα έργα της διοίκησης Μπουτάρη αλλά από την άλλη τα μόνα έργα που εξαγγέλλει να είναι εκείνα της διοίκησης Μπουτάρη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πόλη είναι πιο βρώμικη από ποτέ με εικόνες εγκατάλειψης του δημόσιου χώρου.

Αναφέρθηκε εκτενώς στον καθημερινό Γολγοθά των πολιτών για να φτάσουν στην εργασία τους εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους, του παγώματος του Μετρό και της κατάστασης στον ΟΑΣΘ για τα οποία ο δήμαρχος φέρει ευθύνες αφού όχι μόνο στήριξε την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να παραπέμψει γι’ ακόμη μια φορά το έργο στις καλένδες και να καταστρέψει την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά σπατάλησε και χρήματα των δημοτών για να αγοράσει λεωφορεία «σαπάκια» από τη Λειψία που δεν εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό της πόλης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο Κ. Ζέρβας ενώ αποδόμησε ένα ένα τα «7+1 εμβληματικά έργα» που ο ίδιος εξήγγειλε.

Ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους

Ένα έργο που χαρακτήρισε ο ίδιος ο δήμαρχος ως εμβληματικό έργο για την πόλη και για το οποίο έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος χωρίς να σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος.

Deck Παλιάς Παραλίας

Ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη Διοίκηση και από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και η  σημερινή Διοίκηση αντί να προχωρήσει και να υλοποιήσει τον δρομολογημένο σχεδιασμό, τον αγνόησε και ουσιαστικά τον ακύρωσε, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι και πολύτιμος χρόνος για τη Θεσσαλονίκη.

Στάβλοι Παπάφη με την ανάδειξή τους σε έναν πολυχώρο με πράσινο, κοινωνικές δομές, δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Ένα έργο που σύμφωνα με τον ίδιο το δήμαρχο θα ξεκινούσε να κατασκευάζεται το Σεπτέμβριο του 2020. Χαρακτηριστική καθυστέρηση και σε αυτό το έργο που ανήκει και αυτό στην προηγούμενη διοίκηση. Το 2018 είχε γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. H μελέτη εκπονείται και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2022.

Μουσείο Ολοκαυτώματος

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση το Μουσείο Ολοκαυτώματος δεν είναι έργο του Δήμου αλλά είχε δρομολογηθεί λύση από το 2017,επι ΣΥΡΙΖΑ ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσής του με την παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν και του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πάρκο για Όλους στην Τούμπα

«Ο δήμαρχος θα έπρεπε να ντρέπεται» τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί «να εξαγγέλλει το συγκεκριμένο έργο το οποίο υπήρξε  σύλληψη του χαρτοφυλακίου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».  Η Προγραμματική Σύμβαση είχε ήδη ετοιμαστεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις 3 Μαΐου του 2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Με καθυστέρηση δυόμισι χρόνων, μόλις τον Νοέμβριο του 2021, η διοίκηση του κ. Ζέρβα και η κυβέρνηση  Μητσοτάκη υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση που θα μπορούσε να είχε ήδη υπογραφεί από τον Ιούλιο του 2019! Οχτώ μήνες μετά από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεση του έργου!

Διάνοιξη Ψελλού

Η διοίκηση οφείλει να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου αφού υπήρχε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με 1ο βραβείο, το οποίο δεν λήφθηκε  υπόψη ενώ υπήρχε ενάριθμο  έργο για τη διάνοιξή της από την προηγούμενη κυβέρνηση που χάθηκε.

Πλατεία Διοικητηρίου

Για την πλατεία διοικητηρίου η διοίκηση Ζέρβα ακύρωσε την προγραμματική σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε με δικαιολογία ότι δεν ήταν εφικτή η υλοποίηση της και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Τελικά επέστρεψε στη λύση της προηγούμενης Διοίκησης, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν έχει γίνει τίποτα.

Πλατεία Ελευθερίας- Πάρκο Μνήμης

Ένα ακόμη έργο που είχε σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση και η σημερινή διοίκηση αφού πρώτα τα ακύρωσε, άφησε να χαθούν δυο χρόνια και μετά από αυτό αποφάσισε να μετατρέψει ξανά την πλατεία σε υπαίθριο παρκινγκ, όπως ήταν παλιότερα.