Μετατρέψατε το βήμα διαλόγου της πόλης σε θεατρική παράσταση.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης υπονομεύει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Αποτύχατε κ. Ζέρβα

Για υποβάθμιση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγόρησε τον  δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία τόνισε ότι σημαντικά έργα για την πόλη αποφασίζονται εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο και επέκρινε την κυβέρνηση που με τις παρεμβάσεις της κατάντησε το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Δήμου, διακοσμητικό, μεταφέροντας όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες την οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στις οποίες διασφάλισε πλαστές μειοψηφίες για τη διοίκηση. «Έχετε μετατρέψει το βήμα του διαλόγου, έναν τόπο και χώρο ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες σε θεατρική παράσταση» τόνισε.

Με αφορμή τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή του Ποσειδωνίου που έφερε προς ψήφιση η Διοίκηση, κατηγόρησε τον κύριο Ζέρβα  για προχειρότητα, για έλλειψη σχεδίου και για αποσπασματική άσκηση πολιτικής χωρίς συνοχή, αφού λίγους μήνες πριν, στον ίδιο χώρο είχε προτείνει την κατασκευή Ενυδρείου.

Ζήτησε εξηγήσεις τι άλλαξε από τότε και χωρίς να προηγηθεί καμιά διαβούλευση και κανένας διάλογος, έρχεται το θέμα ξαφνικά στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με σημαντικές αλλαγές στη παλιότερη μελέτη του 2014 που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον.  

Τόνισε δε ότι ακόμα και η υπηρεσία που υπογράφει την εισήγηση εκφράζει σοβαρές ενστάσεις, τις οποίες δε φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη η Διοίκηση.

«Αποτυχία διοίκησης Ζέρβα» δείχνει η δημοσκόπηση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και υποστήριξε ότι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την αποτυχία της Διοίκησης Ζέρβα σε όλους τομείς.

Τόνισε ότι τα ευρήματα της έρευνας δικαιώνουν την κριτική που ασκεί η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», αφού αναδεικνύουν σαν κυρίαρχα προβλήματα το κυκλοφοριακό, τις αστικές συγκοινωνίες, την ευταξία και την καθαριότητα, θέματα που επικεντρώνει την κριτική της.

Ακρίβεια

Στη συνέχεια μίλησε για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και επέκρινε την κυβέρνηση που εισπράττει με τους έμμεσους φόρους τεράστια ποσά από αυτά, για να επιδοτεί τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια.

Γι’ αυτό ο Δήμος πρέπει να παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη τη δύσκολη συγκυρία και την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι πολίτες, στις αποφάσεις που παίρνει και να στοχεύει με αυτές στην ελάφρυνση και στην ανακούφιση τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική και στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου, στις οποίες στηρίζονται οι αδύναμοι δημότες.

Έφερε σαν παράδειγμα τη μείωση του κόστους της ελεγχόμενης στάθμευσης και δήλωσε την απογοήτευση της για τον πολύ χαμηλό αριθμό των παιδιών και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που φιλοξενούν τα ΚΔΑΠ του Δήμου, σε σχέση με τον πληθυσμό.

Στέγη- βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μιλώντας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και το αρνητικό αποτύπωμα που αφήνει στην κοινωνία η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους, η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη απαγόρευσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε νομικά πρόσωπα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απελευθέρωση δραστηριότητας μόνο για τα φυσικά πρόσωπα 3 ανά ΑΦΜ , ανά ιδιοκτήτη και διαχειριστή, πρόβλεψη κινήτρων για απόδοση ακινήτων στην αγορά για μικτή μίσθωση 8-9μήνες μακροχρόνια και τους υπόλοιπους βραχυχρόνια και κυρίως να διεκδικήσει ο Δήμος αρμοδιότητα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Άθληση για Όλους

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια δε συμμετέχει στα προγράμματα αυτά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανέφερε η Κ. Νοτοπούλου και ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου απάντηση για τον αριθμό των προγραμμάτων άθλησης για όλους που γίνονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πολλοί πολίτες επιθυμούν να αθληθούν, δεν έχουν όμως την οικονομική δυνατότητα.

Παλατάκι – Κυβερνείο

Έκλεισε την τοποθέτηση της επισημαίνοντας τον κίνδυνο το Κυβερνείο να έρθει σε χέρια ιδιώτη εξαιτίας των σχεδιασμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να βρίσκεται σε εγρήγορση και να πάρει πρωτοβουλίες για την ακύρωση της κυβερνητικής επιλογής, αφού στη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η ίδια με την ιδιότητά της ως βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης  και συζητήθηκε στη Βουλή, δε φάνηκε να αλλάζει στάση η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα φαίνεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της.