Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «’Αγιος Δημήτριος» και οι οικογένειές τους, φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, με αναφορά της προς το προεδρείο της Βουλής.

Στο έγγραφο το οποίο καταθέτει η Κατερίνα Νοτοπούλου προς την αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, περιγράφονται με σαφήνεια από το σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα με σημαντικότερα την έλλειψη προσωπικού φροντίδας, την απουσία Ψυχιάτρου την ώρα που υπάρχουν πολλά περιστατικά στο φάσμα του αυτισμού, την έλλειψη χρηματοδότησης, την έλλειψη φαγητού κ.α 

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται, πως το Ίδρυμα έχει  στείλει επιστολή στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη αλλά συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έλαβε.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου καλεί την αρμόδια Υπουργό να ενσκύψει στα σοβαρά ζητήματα που τίθενται εκ μέρους του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης, «Άγιος Δημήτριος».

Για την ενημέρωσή σας, ακολουθεί η αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Θέμα: «Την από 06-11-2023 Αναφορά του Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων ‘ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ’, σχετικά με το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, ‘Άγιος Δημήτριος’».

Η Βουλευτής του Σύριζα–Π.Σ. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καταθέτει  προς την  κ. Υπουργό  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως αναφορά, την από 06-11-2023 έγγραφη αναφορά του Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», προς την ως άνω αρμόδια Υπουργό. Στο εν λόγω έγγραφο παρατίθενται μία σειρά ζητημάτων που αφορούν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης, «Άγιος Δημήτριος», ενώ η διοίκηση του Σωματείου ζητά έγγραφη ενημέρωση, σχετικά με τα προβλήματα αυτά και τις προθέσεις της αρμοδίας Υπουργού για την επίλυση τους. Η Βουλευτής του Σύριζα-Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου ΚΑΛΕΙ την αρμόδια Υπουργό να ενσκύψει στα σοβαρά ζητήματα που. τίθενται εκ μέρους του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης, «Άγιος Δημήτριος».

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Νοτοπούλου Κατερίνα