Καμία μέριμνα για την εξασφάλιση του  δικαιώματος των πολιτών στην κοινή χρήση των παραθαλάσσιων περιοχών δεν εξασφαλίζει το νομοσχέδιο σχετικά με τους Όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τόνισε στην ομιλία της η βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το νομοσχέδιο, δήλωσε, ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την έννοια της «αξιοποίησης» παραμερίζοντας την έννοια της κοινοχρησίας ενώ αφαιρεί και την ρητή ευθύνη του κράτους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας υπογράμμισε η Κ. Νοτοπούλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο δημογραφικής και στεγαστικής πολιτικής.

Τα κρίσιμα ζητήματα της δημογραφικής και στεγαστικής κρίσης εντάσσονται απλά στο «και άλλες διατάξεις» του τίτλου του παρόντος ν/σ δήλωσε η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας γεγονός που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καν την πρόθεση ενός συνεκτικού, ολιστικού σχεδιασμού δημογραφικής και σύγχρονης στεγαστικής πολιτικής. Την ώρα που το κόστος ζωής για τις οικογένειες αυξάνεται με δυσβάσταχτους ρυθμούς είπε, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ένα και μόνο μέτρο, αυτό της αύξησης του επιδόματος γέννησης την ώρα που η Ελλάδα είναι στην πρώτη 3άδα της ΕΕ στο ποσοστό φτώχειας με ποσοστό 26%.

Αναφέρθηκε ακόμη στις δημογραφικές προβολές της Eurostat που παρουσιάζουν δραματική επιδείνωση των μελλοντικών δημογραφικών προοπτικών για τη χώρα μας και προβλέπουν ότι θα έχουμε την τρίτη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην ΕΕ επισημαίνοντας ότι με μέτρα αποσπασματικού χαρακτήρα δεν λύνεται το δημογραφικό πρόβλημα. Όπως τόνισε, απαιτείται άμεσα σχεδιασμός και υλοποίηση εξειδικευμένων και συγκεκριμένων μέτρων για δημιουργία και ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών, για ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, για την επίλυση του προβλήματος εύρεσης οικονομικά προσιτής και αξιοπρεπούς στέγης για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε ακόμη και για το επίσης αποσπασματικού χαρακτήρα πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα ανακαίνισης ώστε να καταστούν λειτουργικά τα τουλάχιστον 800.000 κλειστά ακίνητα σε όλη τη χώρα.