Στις απαξιωτικές ρυθμίσεις του Σ/Ν για την υγεία με τις οποίες μετατρέπεται η δημόσια υγεία από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν πολυτελείας και πεδίο κερδοσκοπίας των λίγων, αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κυβέρνηση όπως είπε, με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που ήταν ο θεμέλιος λίθος λειτουργίας και εγκαθίδρυσης του ΕΣΥ υποχρεώνοντας τον πολίτη να πληρώνει για κάθε υπηρεσία Υγείας.

Εμπνευστής και συγγραφέας της τελευταίας πράξης του ελληνικού δράματος πιστός υπηρέτης του οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέθεσε στοιχεία του ΟΟΣΑ για τις ανικανοποίητες ανάγκες υγείας στην Ελλάδα που ανέρχονται στο 9% των πολιτών καταγράφοντας 2η θέση στην ΕΕ όπου ο Μ.Ο είναι μόλις 2,2%. Στα  χαμηλά εισοδηματικά στρώματα μάλιστα το ποσοστό εκτινάσσεται στο 14,3%!

Αναφέρθηκε στην ιδιωτική δαπάνη υγείας που αυξάνεται στην Ελλάδα την ώρα που οι δημόσιες δαπάνες υγείας μειώνονται και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εισάγει περαιτέρω αύξηση της Ιδιωτικής Δαπάνης και περαιτέρω μείωση της Δημόσιας.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποδυνάμωσε τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ με αποτέλεσμα το άριστα καταρτισμένο προσωπικό τους να φεύγει στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιότητα ζωής.

Υπογράμμισε την υποβάθμιση του ΕΣΥ, την εξουθένωση που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές λαμβάνοντας τις δεύτερες χειρότερες αμοιβές στην ΕΕ. 

«Δώστε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια των γιατρών. Τους χειροκροτούσατε και σήμερα τους εμπαίζετε».

 

Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υποδομών τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά του Θεαγενείου όπου ασθενείς χρησιμοποιούν τις πλαστικές καρέκλες της αίθουσας αναμονής για την ανάνηψή τους, την αναβολή των χημειοθεραπειών και τις τεράστιες λίστες αναμονής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πιστεύει στο δημόσιο, ανθρωποκεντρικό αποτελεσματικό ΕΣΥ γι’ αυτό και με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό έδωσε μάχες για τη στήριξή του στις πιο σκληρές δημοσιονομικά συνθήκες.

Θύμισε ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι είχαν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έγιναν 19 χιλιάδες προσλήψεις, άνοιξαν 127 ΤΟΜΥ, το ΕΣΥ ξανα στήθηκε.

«Στήναμε κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης για να μην πεθαίνει ο κόσμος, είχατε αφήσει τα παιδιά του ελληνικού λαού χωρίς εμβόλια» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου και θύμισε την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση τη δημόσια Υγεία.

«Ξεχνάει κανείς το πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να λέει πως δεν έχει έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν περισσότερο εκτός ΜΕΘ; 

Ξεχνάει κανείς τους υπουργούς να λένε ότι οι ΜΕΘ είναι πεταμένα λεφτά»;

Η Κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε, είναι πρόθυμη να στηρίξει οποιαδήποτε πολιτική ακόμη κι αν αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών.

Ο κύριος λόγος όμως για τον οποίο είμαστε στην πολιτική είπε, είναι να υπηρετούμε τον Άνθρωπο, να υπερασπιστούμε τη ζωή του, την υγεία του και τα δικαιώματά του.