«Τραγική κυβερνητική κοροϊδία» χαρακτήρισε το καλάθι του νοικοκυριού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 99,4 και το Βαγγέλη Στολάκη.

4.11.2022

Όπως είπε, το μέτρο δεν βοηθά ουσιαστικά τους καταναλωτές, αλλά είναι ένα δώρο στα μεγάλα super market ενώ η αισχροκέρδεια παραμένει ανεξέλεγκτη. 

Αναφέρθηκε στον κίνδυνο που επισημαίνουν οι καταναλωτικές οργανώσεις και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για μεγαλύτερες αυξήσεις σε προϊόντα εκτός “καλαθιού”.

Η κυβέρνηση στη μεγαλύτερη κρίση που γνωρίζει η ελληνική οικογένεια, τα νοικοκυριά,  δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να κρέμονται ανεξέλεγκτες πάνω από το κεφάλι μας τόνισε. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στα σοκαριστικά στοιχεία του ΙΝΕ  ΓΣΕΕ για το κόστος ζωής στην Ελλάδα με τα νοικοκυριά να έχουν απωλέσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ακόμη την αναγκαιότητα για άμεση μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα ευρωπαϊκά όρια και σημείωσε πως την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και το ενοίκιο, τα υπερκέρδη στην ενέργεια άγγιξαν το 1 δις σε μόλις δύο μήνες .

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τον Οκτώβριο η χονδρεμπορική ήταν 232 ευρώ και η λιανική 583 ευρώ, δυόμιση φορές πάνω.

Ακούστε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: