Πολλές φορές «η σιωπή είναι χρυσός» αλλά στην πολιτική τις περισσότερες είναι απλά βολική.
Σήμερα, ως μέλος της ΠΓ, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που από τις εκλογές και μετά τους έχουμε δημιουργήσει ένα παρατεταμένο πολιτικό vertigo, να τοποθετηθώ.
Είναι η ευθύνη για την ενότητα του πολιτικού μας χώρου και την πολιτική μας ομοψυχία.
Μετά τις εθνικές εκλογές περάσαμε σε δίνη πολιτικών αναταράξεων.
Σήμερα φοβάμαι ότι πέφτουμε σε πολιτικό κενό.
Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανέλαβε με εντολή από τη βάση να διαφυλάξει την ενότητα, να διασφαλίσει τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των καταστατικών μας θέσεων για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο στην κρίση.
Το συνέδριο αποτελεί το ανώτατο όργανο του κόμματος.
Καμία διαδικασία όσο σοβαρά θέματα και εάν εισάγει, δε μπορεί να το υποκαταστήσει. Το καταστατικό ενός κόμματος είναι το «Σύνταγμα» του κόμματος.
Μόλις 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, με τη χθεσινή πρωτοβουλία του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρείται να εισαχθούν θέματα καταστατικού/ταυτοτικού χαρακτήρα -θέματα που δεν αφορούν το επερχόμενο συνέδριο- με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται το κλίμα συσπείρωσης και ενότητας που είναι απαραίτητο για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η καταστρατήγηση της αρχής της συλλογικής πολιτικής λειτουργίας και η εργαλειοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-έξω από συντεταγμένες πολιτικές διαδικασίες που δίνουν πραγματική φωνή στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστούν χώρο πραγματικού διαλόγου και ουσιαστικής συμμετοχής- συνιστά αμφισβήτηση της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών.
Αυτήν την κρίσιμη ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στην ενότητα του κόμματος και στην ανάγκη του ελληνικού λαού για προοδευτική διέξοδο απέναντι στην συντηρητική παράταξη, οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της ΠΓ, της ΚΕ, της ΚΟΕΣ.