Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία. Μια ηγεσία που θα μπορέσει να τα εγγυηθεί.

Τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου υπογραμμίζοντας πως ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φανεί την προηγούμενη περίοδο αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών.

Δυστυχώς, αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω

«Αυτούς τους 5 – 6 μήνες είχαμε μία πορεία εσωστρέφειας και φθίνουσα. Πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας κληθήκαμε να δικαιολογήσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν ήταν προωθητικές, αλλά ήταν αρκετά αυτοαναφορικές και άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του lifestyle. Δυστυχώς, αυτούς τους μήνες είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω. Αυτούς τους μήνες προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε και την πολιτική μας παρουσία και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει. Βλέπουμε όμως, δημοσκοπική καθίζηση, μία κομματική και οργανωτική αφυδάτωση».

Δε μπορούμε την ώρα της μάχης να προεξοφλούμε ήττες που θα έρθουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία

«Αυτές τις 10 ημέρες μεσολάβησαν πολλά, όπως ένα νέο πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη που ζήτησε λευκή επιταγή τριετίας ανεξαρτήτου ήττας των ευρωεκλογών. Προσωπικά άλλα και συλλογικά δεν μπορούμε την ώρα της μάχης να προεξοφλούμε ήττες που θα έρθουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Έχουμε κουράσει τους πολίτες να βλέπουν καθημερινά τις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήμασταν ένα ριάλιτι σόου και να αλλάζουμε την ατζέντα σε λάθος κατεύθυνση με αρνητική δημοσιότητα, αντί να απαντάμε στα προβλήματα του κόσμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία και μία ηγεσία που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα, την διεύρυνση και την ενδυνάμωση του κόμματος επεσήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου καλωσορίζοντας οποιαδήποτε υποψηφιότητα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να εγγυηθεί αυτά τα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και να προχωρήσουμε ενωμένοι», επεσήμανε σχετικά με την πιθανότητα η Όλγα Γεροβασίλη να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας

Σχετικά με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχολίασε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία ευθύνη για όλους μας. Πήρε μία δύσκολη ευθύνη, μίλησε με τόλμη και αλήθεια και μας προειδοποίησε γι’ αυτά που έρχονται και μας ζήτησε να τοποθετηθούμε εμείς».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευθύνεται για μία σειρά από πολιτικές επιλογές που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αρα στην ελληνική κοινωνία

Σχετικά με τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανέφερε:

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ευθύνεται για μία σειρά από πολιτικές επιλογές που στοίχισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία, νομίζω ότι πάει πάρα πολύ να τοποθετείται γι’ αυτό από τη στιγμή που λειτούργησε υπονομευτικά στην συλλογική μας προσπάθεια».