19.2.2024

Την αγωνία της για τις κρίσιμες στιγμές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο Real Fm 97,8 και τους Κάτια Μακρή και Μάνο Νιφλή.
 
Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματος, επιχειρήθηκε να ξεκινήσει κύκλος εσωστρέφειας ανέφερε, τονίζοντας πως η σύγκληση του ανώτατου οργάνου, της ΠΓ , ήταν υποχρέωση ώστε να αποτραπεί αυτή η εσωστρέφεια καθώς τώρα είναι ώρα μάχης, αναφερόμενη στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Κληθείσα να σχολιάσει την επιστολή που απέστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε: «μου κάνει εντύπωση που την έχετε δει. Νόμιζα πως είναι προσωπική επιστολή στο κάθε μέλος».
Η Κ.Νοτοπούλου δήλωσε:  «ερωτήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως τέθηκαν στο ερωτηματολόγιο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά διότι ο πρόεδρος πήρε μια σαφέστατη εντολή από το εκλογικό σώμα όταν εξελέγη. 
Να διασφαλίσει τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ και την επανεκκίνησή του. Η επανεκκίνηση γίνεται όχι εργαλειοποιώντας τη γνώμη των μελών για να υπηρετηθούν πιθανά σχέδια διάλυσης ή καταστρατήγησης βασικών αρχών της συλλογικής λειτουργίας, του πολιτικού χώρου του οποίου καλύπτεις, από τη Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. 
Γίνονται όταν κάνουμε πραγματικά το κόμμα των μελών. 
 
Εκείνο που πραγματικά θα εμπνεύσει τα μέλη και τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν. 
Η αντιπολίτευση στα κομματικά όργανα από την ηγεσία δε βοηθά. Το αντίθετο.
Λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο- είπε-  τα μέλη χρειάζονται πολιτική ομοψυχία, ενότητα,  πολιτική διαδικασία και διασφάλιση του καταστατικού.