Τέσσερα χρόνια πριν, ο κ. Μητσοτάκης, αφού δήλωνε ότι θα καταργήσει το  «άχρηστο» Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης που τόσο λοιδόρησε, αποφάσισε να το διατηρήσει αναγνωρίζοντας την αξία του θεσμού που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα, το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε σε ένα θεσμό στα χαρτιά.  Απαξιωμένο, το οποίο αντί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο των τοπικών φορέων με τα υπουργεία και επιταχυντή του κυβερνητικού έργου, δεν έχει να επιδείξει ούτε μια σοβαρή παρέμβαση στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως πληροφορούμαστε σήμερα, ο πρωθυπουργός ο οποίος καθ όλη την κυβερνητική θητεία απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης αλλά ότι δεν ξέρει ούτε προς τα που πέφτει το γραφείο του στο Διοικητήριο, αποφασίζει να διατηρήσει το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης με έδρα όμως στην πραγματικότητα στην Αθήνα!

Επικεφαλής του Γραφείου τοποθετείται ο κ. Μπεκίρης εξ Αθηνών ο οποίος θα…. επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη!

Η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν ενισχύει τη Θεσσαλονίκη όπως επικοινωνιακά επιχειρεί να περάσει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά αντιθέτως υποτιμά και απαξιώνει για ακόμη μια φορά τους Θεσσαλονικείς και τα προβλήματά τους.

Εμείς, οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε σκληρά, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ως πολιτική και διοικητική δομή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους τοπικούς φορείς, παρακολουθούσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα της περιοχής, επεξεργάστηκε και υπέβαλε προτάσεις στον Πρωθυπουργό. Όλοι μαζί πετύχαμε την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα και την υλοποίηση κρίσιμων έργων.

Περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι να διατηρήσει την ταμπέλα και τον τίτλο, αλλά να διατηρήσει τη δυναμική και την ουσιαστική δουλειά του Γραφείου.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εμείς πιστέψαμε στο θεσμό, ο Αλέξης Τσίπρας το στήριξε ως πρωθυπουργός και με τις πρωτοβουλίες του λειτούργησε το Γραφείο ως πρωθυπουργικό χώρο δουλειάς, συναντήσεων, συσκέψεων, λήψης αποφάσεων και εργάστηκε σε αυτό δεκάδες φορές, με συνέπεια και αποτέλεσμα.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς είναι προφανώς λειτουργεί ως διάλειμμα από την Αθήνα.