Για τραγική υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου θεσσαλονίκης έκανε λόγο η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην συνεδρίασης της 21ης Νοεμβρίου 2021.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπενθύμισε πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλία για τη σύγκλιση του σώματος με μοναδικό θέμα την πανδημία που πλήττει για άλλη μια φορά βάναυσα την πόλη , με ανυπολόγιστες ανθρώπινες απώλειες.

"Ο δεύτερος συνεχόμενος μαύρος Νοέμβρης που όλοι θέλαμε να αποφύγουμε, είναι δυστυχώς γεγονός και τον βιώνουν οι Θεσσαλονικείς με οδυνηρό τρόπο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει άπραγο, παρατηρητής χωρίς να αντιδρά και κυρίως η δημοτική αρχή χωρίς να παίρνει καμία πρωτοβουλία μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική, υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση" υπογράμμισε η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί.

"Είμαστε υποχρεωμένοι" ανέφερε "να πράξουμε ότι είναι δυνατόν, έστω και τώρα για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας"

Υπάρχει ή δεν υπάρχει δήμαρχος σε αυτή την πόλη, όχι για να ανάψει χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλα για να διεκδικήσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ, έναν γιατρό, έναν νοσηλευτή, μια επίταξη νοσοκομείου….

Βάζετε πλάτη σε μια αδιάφορη και ανάλγητη κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να αφήσει τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς στη μοίρα τους.

Αναφορικά με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς η Κ.Νοτοπούλου δήλωσε απευθυνόμενη στον Κ. Ζέρβα: 

"Η πόλη σας χρωστά το ότι σήμερα δεν εχει μετρό. Και δεν εχει και αρχαία. Και δεν έχει και 350 νέα λεωφορεία" ενώ κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να πάρει σαφή θέση για το αν συμφωνεί με την διοίκηση της Αττικό Μετρό, που πριν ακόμη ολοκληρωθεί το έργο, προχωράει στην παράδοσή του σε ιδιώτες.

Για την κατασκευή στον Κήπο των Εποχών, ζήτησε από τον δήμαρχο να απολογηθεί «για το έκτρωμα που βρίσκεται στη Νέα Παραλία, αντί να πετάει το μπαλάκι».

«Είδαμε έναν δήμαρχο που λέει “δεν  ήξερα, δεν γνώριζα, δεν με ρώτησε κανείς”. Τη Νέα Παραλία έχετε ευθύνη να την προστατέψετε», συμπλήρωσε η κ.Νοτοπούλου. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: