Στον αγώνα που δίνει τέσσερα χρόνια τώρα η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί για την πόλη, αναφέρθηκε η επικεφαλής Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Τέσσερα χρόνια τώρα αγωνιστήκαμε με συνέπεια και συνεχή παρουσία Μαζί εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου με προτάσεις, με σκληρή αλλά παραγωγική αντιπολίτευση για να σταματήσουμε κάθε άστοχη ενέργεια αλλά και κάθε παράλειψη του κ. Ζέρβα που υποβάθμιζε την πόλη μας. Δεν ήμασταν ποτέ απόντες. Θέλω να ευχαριστήσω την παράταξή μου που παλέψαμε Μαζί  για να έχει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ισχυρή προοδευτική φωνή. Τέσσερα χρόνια τώρα ήμασταν συνέχεια δίπλα στους πολίτες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στις περιοδείες που κάναμε σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, οι πολίτες αναδείκνυαν τα προβλήματα των γειτονιών τους κι εμείς με τη σειρά μας τα μεταφέραμε στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας πράξη τη δημοκρατική λειτουργία και τη συμμετοχή. Τέσσερα χρόνια τώρα η παράταξη μας Θεσσαλονίκη μαζί, η δημοτική μας ομάδα, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη την εντολή των πολιτών, στον ρόλο που μας ανέθεσαν, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με οδηγούς τις αξίες και τις αρχές μας, με στόχο να είμαστε χρήσιμοι και εποικοδομητικοί για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Η αντιπολίτευση που ασκήσαμε είχε πάντα οδηγό και στόχο την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και το καλό των Θεσσαλονικέων».

Ούτε ένα έργο για τη Θεσσαλονίκη δεν παραδίδει η διοίκηση Ζέρβα μετά από τέσσερα χρόνια.

Μίλησε επίσης για το συγκεντρωτικό και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο ασκείται Διοίκηση εδώ και τέσσερα χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελευταίο παράδειγμα, η απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύναψης της 1ης και «μοναδικής» εκτελεστικής σύμβασης για την προμήθεια των «Πολυκέντρων Ανακύκλωσης»,  του Δήμου Θεσσαλονίκης ύψους 17,7 εκ θέμα για το οποίο η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί είχε εκφράσει επανειλημμένως ενστάσεις και επιφυλάξεις θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το υψηλό κόστος, τη σχέση κόστους – οφέλους της συγκεκριμένης επιλογής και της στρατηγικής σημασίας και επιπτώσεων στη γραμμή ανακύκλωσης που υπάρχει ήδη, ερωτήματα τα οποία ωστόσο δεν έλαβαν απάντηση από τη διοίκηση Ζέρβα. Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανέλαβε τον απαξιωτικό τρόπο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου.

Noτοπούλου για Ζέρβα:  ο δήμαρχος που δεν διεκδίκησε τίποτα για τη Θεσσαλονίκη

Θύμισε ακόμη πως ο Κ. Ζέρβας στην τετραετή θητεία του δεν διεκδίκησε για την Θεσσαλονίκη όσα δικαιούται ούτε την περίοδο της πανδημίας σε επίπεδο δομών Υγείας, ούτε στα ζητήματα καθημερινότητας με αποτέλεσμα η πόλη σήμερα να είναι πιο βρώμικη από ποτέ γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δημότες θέτουν το ζήτημα της καθαριότητας ως το νούμερο ένα πρόβλημα.

Αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό που έχει διογκωθεί σε εφιαλτικό βαθμό τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται και στη σημαντική καθυστέρηση της παράδοσης του έργου του Μετρό στο οποίο ο Κ. Ζέρβας «έβαλε πλάτη» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στην ακύρωση των 350 νέων λεωφορείων.

«Είστε ο δήμαρχος που δεν έχετε ολοκληρώσει ούτε ένα από τα λεγόμενα εμβληματικά έργα που ανακοινώσατε» δήλωσε υπογραμμίζοντας πως αυτά τα  7+1 εμβληματικά έργα που συνηθίζει να παρουσιάζει ως δικά της η διοίκηση Ζέρβα τέσσερα χρόνια τώρα, όλα σχεδόν ήταν προγραμματισμένα και είχαν κάποιο βαθμό ωριμότητας από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την προηγούμενη Διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συστρατευτούν στον αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για μια Θεσσαλονίκη καλύτερη πόλη, ανθρώπινη, βιώσιμη, φιλική, μια πόλη εξωστρεφή, δυναμική, ασφαλή, με ισχυρή οικονομία, με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για όλους.

Όπως ανέφερε: « το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι μια ευκαιρία να αξιοποιηθεί ο χώρος και ο χρόνος προκειμένου να αναπτυχθεί ενας χρήσιμος εποικοδομητικός ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των Πολιτών, των πολιτικών, κοινωνικών παραγωγικών φορέων της πόλης.

Η πόλη και οι άνθρωποι της έχουν χορτάσει από μεγάλα λόγια από βυζαντινισμούς από τυφλές προσχηματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις χωρίς σοβαρό περιεχόμενο. Σήμερα πρέπει να αναδειχθεί το νέο όραμα για την πόλη, για τη Νέα Θεσσαλονίκη.

Θέλουμε μια καλύτερη πόλη, ανθρώπινη, βιώσιμη, φιλική πιο ευχάριστη.

Εξωστρεφή, δυναμική, ασφαλή, με ισχυρή οικονομία. Μια πόλη να τους χωράει όλους. Σε αυτό το διάλογο θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με στόχο να είμαστε χρήσιμοι για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς, όπως κάναμε πάντα.

Θέσαμε ως οδηγό μας πολιτικά προτάγματα υπέρ της ζωής των πολιτών και τα υπηρετήσαμε με συνέπεια και ευθύνη. Είχα πάντα ως προτεραιότητα την σύμπραξη των δημοκρατικών δυνάμεων χωρίς εγωισμούς ή μικρομεγαλισμούς. Την διεκδίκηση της προοδευτικής Θεσσαλονίκης που έχει αυτοπεποίθηση και δεν ετεροπροσδιορίζεται.

Με την ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής προσπάθειας της οποίας  ηγείται ο Σπύρος Πέγκας, ξεκινά μια νέα μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψουμε την  μέχρι τώρα πορεία του Δήμου μας. Μια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη να αλλάξει ρότα και να γίνει ο τόπος σύγκλισης των δυνάμεων της προόδου και το μέτωπο απέναντι στη συντήρηση και οπισθοδρόμηση. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Όταν οι πολλές και από πολλές αφετηρίες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου ενώνονται τότε η πόλη μας μπορεί να πάει μπροστά. Προσωπικά, στρατεύομαι σε αυτόν τον στόχο.

Συλλογικά, ως παράταξη,  συντασσόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια  και για το λόγο αυτό από σήμερα μπαίνουμε ξανά συλλογικά μπροστά στην προσπάθεια αυτή καταθέτοντας την πρόταση, την γνώση, την μαχητικότητά μας. Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουμε μαζί και αυτόν τον ωραίο αγώνα. Για τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε και που μας αξίζει».

Δυσάρεστη και απαξιωτική εξέλιξη η απόφαση της ΕΡΤ και της Κυβέρνησης να μην μεταδίδονται πια δελτία ειδήσεων από την ΕΡΤ3.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε ακόμη για τις δυσάρεστες εξελίξεις στην ΕΡΤ 3 που αφορούν τη σημαντική απαξίωση και υποβάθμισή της καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση καταθέτοντας ψήφισμα το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτήρισε την ΕΡΤ 3 πυλώνα της δημοκρατίας και της ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για την τελευταία δυσάρεστη και απαξιωτική απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην μεταδίδει η ΕΡΤ 3 δελτία ειδήσεων!

«Κάθε στήριγμα της πόλης που εξαφανίζεται, κάνει και την Θεσσαλονίκη φτωχότερη και πιο αδύναμη» είπε.