Κ. Νοτοπούλου: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να αποδυναμώσει την Περιφέρεια, την πρωτογενή και αγροτική παραγωγή.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο πρωθυπουργός κατάφερε να φέρει σε απόγνωση και τον αγροτικό κόσμο της χώρας, σε περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων δήλωσε από την ΕΡΤ 1 η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου  για μείωση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν 7 cents στην κιλοβατώρα στο ρεύμα και αποζημιώσεις στο 100% και θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει τρία αφορολόγητα: Και στις επιδοτήσεις και στο εισόδημα και στις αποζημιώσεις.

Τόνισε πως η διαπραγμάτευση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στερεί από τις τσέπες των αγροτών 240 εκ ευρώ από την ΚΑΠ, επεσήμανε πως σήμερα παραμένουν αδιάθετα πάνω από 425 εκ ευρώ στα οικολογικά σχήματα αυτά που θα βοηθούσαν στο πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής και πάνω από 245 εκ ευρώ συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Η κυβέρνηση τόνισε, στηρίζει τα καρτέλ, στηρίζει τους παραγωγούς ενέργειας και τα υπερκέρδη τους αλλά δεν στηρίζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Η περιφέρεια έχει εξοντωθεί δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ πιο συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία, δήλωσε πως ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ουτε διαθέτει αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή ούτε συνομιλεί με τους ανθρώπους της παραγωγής.